Destinatii europene

4 05 2011

Topul celor mai apreciate destinatii europene din acest an, realizat pe baza preferintelor turistilor, membri ai TripAdvisor, este dominat de Italia. 

Heidelberg

Este un vechi centru istoric, cultural si academic, cu o multime de obiective turistice, principala atractie a urbei fiind ruinele castelului Heidelberg. In acest oras pot fi vizitate cea mai veche Universitate din Germania, Biserica Sfantului Spirit – Heiliggeistkirche, Podul Vechi ce traverseaza raul Neckar si nu in ultimul rand Manastirea Benedictina Neuburg. In anul 1907 in acest oras au fost descoperite pri mele urme ale omu lui primitiv, respectiv un os de maxilar vechi de 600.000 de ani. Pentru turistii ce doresc sa ia masa in oras sunt recomandate restaurantele Schnitzel bank, Weisser Bock si Schwarz Das Restaurant

Monte Carlo

Cea mai bogata zona administrativa din principatul Monaco, este perceputa de turistii din intreaga lume drept „un taram de poveste” unde visele se pot transforma in realitate. Din lista destinatiilor „must see” a acestui oras spectaculos fac parte faimoasa plaja Larvotto, cazinoul Monte Carlo si spa-ul „Les Thermes Mains”. Daca ati ajuns aici, nu ratati Muzeul Oceanografic sau Gradinile japoneze, amenajate chiar pe malul marii, sau macar o plimbare prin port, strajuit de Palatul regal. Intre cele mai bine cotate restaurante din Monte Carlo se regasesc „Le Grill”, „Joel Robuchon” si „Le Louis XV – Alain Ducasse”, costisitoare ca toata destinatia, de altfel.

Siena

Oras situat in regiunea italiana Toscana, este cunoscut pentru centrul sau vechi, istoric, care a fost inscris in anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Piazza del Campo este catalogata ca fiind una dintre cele mai frumoase piete ale Italiei, fiind in con jurata de cladiri istorice precum Palazzo Publico si Torre del Mangia. Domul din Siena este un monument pe care turistii nu-l pot rata, fiind considerata una dintre cele mai frumoase biserici din Italia. Muzeul Operei Metropolitane,  Bazilica San Francesco sunt doar cateva dintre atractiile orasului Siena. De asemenea, pot face si un tur al cramelor din Toscana pentru a le vizita pe cele mai faimoase din zona, precum Chianti Classi co, Vernaccia di San Gimignano, Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano.

Florenta

Capitala regiunii italiene Toscana, este cunoscuta in intreaga lume ca fiind locul de unde a pornit curentul renascentist, fiind apreciat pentru istoria, arhitectura si nu in ultimul rand pentru lucrarile de arta gazduite de nenumaratele palate, galerii sau biserici. Centrul istoric al Florentei, intrat in patrimoniul UNESCO in 1982, are cateva obiective care nu ar trebui ratate: Palazzio Vecchio, La Galeria degli Uffizi, Palatul Pitti, Palatul Strozzi, Domul Santa Maria del Fiore. Orice vizita in Florenta ar trebui sa se incheie cu un popas in Piazzale Michelangelo, piata publica de unde se poate admira panorama intregului oras.

Amsterdam

„Nodul” turistic al Olandei, este apreciat pentru ca imbina oferta culturala, istorica si gastronomica cu cea dedicata iubitorilor de distractie. Muzeul figurilor de ceara Madam Tussauds este preferat de turistii care doresc sa se fotografieze cu „replicile” personalitatilor favorite. Nu trebuie ratat nici Muzeul Van Gogh, cu cea mai mare colectie de tablouri semnate de acesta din intreaga lume. Cele mai importante puncte turistice din Amsterdam sunt Palatul Regal, Muzeul Torturilor, Muzeul Lalelelor si nu in ultimul rand controversatul Cartier Rosu.

Venetia

Orasul romantismului, incanta turistii cu atmosfera sa misterioasa construita in jurul canalelor si cu arhitectura sa uimitoare. Principala atractie o constituie plimbarea cu gondola, la concurenta cu un popas in Piata San Marco unde se afla si catedrala cu acelasi nume, Palatul Dogilor sau Puntea Suspinelor. Daca aveti mai mult timp, nu ratati Santa Maria della Salute sau Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari. Turistii care doresc sa faca cumparaturi se pot duce pe Podul Rialto, cel mai vechi pod peste Marele Canal, oraselul fiind impanzit, de altfel, de tot felul de magazine destul de scumpe. Cei ce doresc sa se distreze pot face un drum la parcul acvatic Aqualandia, ce cuprinde zona de distractie pentru cei mici, zona cu plaja si nisip, zona de relaxare, zona cu restaurante, zona de golf si nu putea lipsi si o discoteca.

Salzburg

Al patrulea oras ca marime din Austria este supranumit „Roma Nordului”, datorita numeroaselor sale biserici. In Salzburg se afla multe constructii in stil baroc inscrise in patrimoniul UNESCO. Principalele obiective turistice ale orasului sunt fara indoiala cele doua muzee memoriale Mozart, respectiv casa unde s-a nascut marele compozitor si cea unde a trait acesta. Turistii pasionati de istorie pot vizita Fortareata Hohensalzburg, veche de 900 de ani, care domina orasul de la inaltime, Resedinta Salzburg, ce gazduieste expozitii deosebite, Castelul Hellbrunn, Manastirea Sf. Petru si nu in ultimul rand Palatul Mirabell si gradinile sale.

Roma

Supranumita Cetatea Eterna, abunda in monumente istorice si culturale pe care nu le poti vedea intr-o saptamana. Coloseumul din Roma este unul dintre principalele puncte de atractie ale turistilor, fiind cea mai impresionanta cladire ramasa de pe vremea Imperiului Roman. Fontana di Trevi se afla, de asemenea, in preferintele turistilor fiind renumita si pentru legenda sa, potrivit careia cel care arunca o moneda in apa se va intoarce la Roma. Forumul Roman, Piata Spaniei, Pantheonul, Columna lui Traian sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pentru care vizitatorii stau la coada, mai ales pe timpul verii.

Hamburg

Cel de-al doilea oras ca marime din Germania, Hamburg, supranumit si „poarta catre lume” ocupa locul 9 in clasamentul realizat de membrii tripadvisor.com. „Miniatur Wunderland” este atractia turistica a orasului, copii si parintii venind impreuna sa viziteze cea mai mare linie de cale ferata in miniatura din lume. Portul Hamburg, Muzeul de Arta, Planetarium, Chilehaus, Piata de peste, Primaria din Hamburg  sunt cateva dintre obiectivele pe care turistii le pot vizita.

Lucerna

Are o pozitie geografica de invidiat, fiind situat pe malul lacului cu acelasi nume si inconjurat de munti. Galeriile Picasso, Muzeul de Transport al Elvetiei, cu zeci de locomotive enorme expuse printre altele, Podul Capelei (Kapellbrucke), cel mai vechi pod de lemn din Europa (din 1333), Podul Mortii (Spreuer), ce dateaza din anul 1407, pe peretii caruia sunt imagini din sec. al XVII-lea ce re prezinta dansul mortii, sunt doar cateva dintre principalele atractii ale orasului.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: